همنشين صالح مانند عطار است که اگر عطر خويش بتو ندهد بوي خوش آن در تو آويزد.حضرت رسول(ص)
در كتاب "من لایحضره الفقیه" [یكی از كتب أربعة شیعة] حدیث4197 آمده:
خوردن چیزی از مسخ شدگان [ذیل] جایز نیست:
1-بوزینه 2-خوك 3-سگ 4-فیل 5-گرگ 6-موش 7-خرگوش 8-سوسمار 9-طاووس 10-شترمرغ 11-لارو 12-مارماهی 13-خرچنگ 14-لاكپشت 15-خفّاش 16-پیسه؟ 17-روباه -18خرس 19-كلاكموش 20-خارپشت.
 
امام علی(ع): «شکم‌های خود را گورستان حیوانات قرار ندهید» 
روایتی از معصوم(ع) که به یکی از یاران‌شان که اصلا گوشت نمی‌خورد، فرموده بودند: «آنچه را شنیدی معنایش این است که مثل حیوان نخوری، نه اینکه حیوانی نخوری».
 
 خواص و مضرات:
 
گوسفند و بره: بهترین گوشت ها و مناسب ترین گوشت ها نزدیک به مزاج انسان گوشت گوسفند نر بین شش ماه تا یکساله ، سیاه رنگ و خصی باشد و در چمن و بنفشه چرا کرده باشد.و محبوس  مغلول نباشد و ذبح شدهدر همان روز باشد.و دست و سینه آن ( مقدم) بهتر از ران و پشت و گرده ( موخر ) آن است.و سمت راست بهتر سمت چپ است . و وحشی آن خشکتر و اهلی آن با رطوبت تر است.
این گوشت مناسب است به مزاج انسان و برای هر نوع طبخی مانند: شوربا و کباب و بریان و آب گوشت مناسب است.

گوشت بره (نر و ماده) گوشتی روشن – صورتی پررنگ– کم‌چرب و لطیف است، زود می‌پزد و طعم بسیار خوبی دارد. این نوع گوشت از اوایل اسفند تا اوایل تیرماه در بازار به راحتی پیدا می‌شود؛ البته گوشت بره ماه فروردین خیلی لطیف‌تر از گوشت بره ماه اسفند است. گوشت گوسفند استخوان‌دار است و چربی آن نسبت به چربی گوشت گاو یک به 10 است. رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن است. در ماه‌های مهر و آ‌بان دوره فراوانی‌اش است و از اوایل فروردین تا 15 اردیبهشت کمتر در بازار پیدا می‌شود.

پختن سوپ و آش با قلم یا خورش با گوشت استخوان‌دار این فایده را برای بدن دارد که علاوه بر رسیدن پروتئین، آهن و ویتامین مورد نیاز به بدن، مقدار زیادی کلسیم و فسفر و ویتامینD هم به بدن رسانده می‌شود؛ یعنی کلسیم و فسفر استخوان موقع پخت وارد آب سوپ یا آش یا خورش می‌شود.

خانم‌های خانه‌دار و کدبانو برای تهیه گوشت قیمه و قورمه از گوشت ران استفاده می‌کنند؛ از گوشت راسته و فیله، برای پخت چلوگوشت، کباب و ته‌چین استفاده می‌کنند.

از ماهیچه برای تهیه سوپ و آش (تقویتی و مریضی) و از گوشت گردن گاو و گوسفند، برای پخت آبگوشت استفاده می‌کنند و گوشت دنده و قلوه‌گاه را نیز برای چرخ‌کردن مناسب می‌دانند.

ناسالم بودن گوشت از دلایل اصلی ارزان بودن گوشت است اما ناسالم بودن به معنای این است که دام به دلیل استفاده از علوفه خیس و نامناسب و آب آلوده، زالو و کرم وارد بدنش شده‌اند و یا به دلیل ارتباط با سگ گله انگل وارد بدنش شده باشد که مستقیما بر کبدش تاثیر می‌گذارد و البته روی انسان هم اثر دارد.سه بیماری اصلی دام در ایران سل، انگل و زردی است. ویروس بیماری سل با پختن زیاد هم از بین نمی‌رود و مصرف چنین گوشتی برای بدن خیلی خطرناک است.

گوشت دامی که سل داشته سلول‌های غیرمتراکم دارد؛ یعنی میان بافت گوشت فاصله وجود دارد و خونابه از آن خارج می‌شود.

 اگر بافت گوشت متمایل به رنگ زرد باشد و جگرش هم رنگ زرد و قرمز خیلی روشن داشته باشد، به معنای آن است که دام قبل از ذبح زردی داشته است.

شقه: نصف بدن یک گوسفند
راسته: گوشت 2 طرف ستون فقرات (گاو و گوسفند)
سردست: یک‌سوم گوشت قسمت‌های گردن، دست جلو و دنده‌ها
کف‌دست: گوشت یک تکه سینه و قلوه‌گاه
ماهیچه: گوشت لخم بدون چربی عضلات
فیله: گوشت پشت کمر و پشت جگر سفید
سیرابی: شکمبه گوسفند و گاو که سرشار از ویتامین B است.
پاچه: گوشت عضلات ساق پای حیوان است.

بز و بزغاله : طبیعت گوشت بز سرد و تر است گوشت بز برای افراد گرم مزاج مناسب است ولی برای افراد سرد مزاج بخصوص اگر با کشک یا با غذاهای ترش خورده شود زیان اور است اگر کلیه بز را ورقه کنند و پودر گوگرد بر آن بپاشند و بالای آتش گذارند آبیکه از آن میچکد بر بهق بمالند نوشته اند که در مدت کوتاهای بهق را مداوا خواهد کرد (این مطلب باید به آزمایش برسد) شیر بز مقاومت بدن را در برابر بیماریها بخصوص بیماریهای عفونی زیاد میکند و افراد سرد مزاج بهتر است شیر بز را با کمی عسل یا نبات میل نمایند. افرادیکه از حال طبیعی لاغرتر میباشند و لاغری آنان مربوط به بیماری خاصی نیست اگر مدتی شیر بز را با عسل و مختصری زعفران صبح ها بخورند لاغری آنان مرتفع خواهد شد. افرادیکه پاشنه پای آنان زیاد میترکد چنانچه پیه بز را داغ کرده و چند روزی با ذوب شده این پیه شقاقها را چرب نمایند شقاقها بهبودی یافته و خشکی پوست نیز تقلیل خواهد  یافت.

گوشت بز طبع سردی دارد اما کاملا بدون دنبه و چربی است و  این یعنی مصرف آن برای افرادی که چربی و فشار خون بالا دارند، مفید و مناسب است.

گوشت بزغاله (نر و ماده) لطیف و خوش‌طعم است ولی گوشت بز بالغ-  به ویژه اگر ماده باشد- سفت و دیرپز است و البته کمی هم بدبوست. قیمت گوشت بز از گوشت شتر هم ارزان‌تر است.

بز ماده و میش و بز پیر و  قوچ: هیچ یک خوب نیست. ولی قوچ از بقیه بهتر است.
 
گوشت های صید: طبیعت خشک و مولد خلط سودا می باشد.و خوب نیستند ولی گوشت آهو: از همه بهتر است.
گورخر: طبیعت آن گرم و خشک در سوم است و برای درد مفاصل خوب است.

گوزن: طبیعت آن گرم و خشک در سوم است و مولد خون سودا است و معمولا سمی است بجهت خوردن مار.

شتر: 
 پیامبر (ص): گوشت شتر بخورید. این گوشت را فقط مؤ منانى که مخالف یهود هستند، مى خورند؛ البته یهودى که دشمنان خدا هستند.(۳۷۵)
بزرگان دینمان در روایات، خوردن آن را هر چند وقت یک‌بار توصیه کرده‌اند- رنگ تیره‌ای دارد.

طبع این گوشت گرم و خشک است و مزه آن شیرین. این گوشت به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم و فسفر برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوق‌العاده مفید است و پزشکان خوردن آن را هر چند وقت یک‌بار به افراد بالای 60 سال توصیه می‌کنند.

مصرف این نوع گوشت- به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش)- آرامش‌بخش و باعث روان‌شدن ذهن می‌شود.

استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان و سمنان از جمله استان‌های اصلی پرورش شتر هستند. البته متاسفانه با اینکه گوشت شتر از گوشت گاو و گوسفند ارزان‌تر است و خیلی مفیدتر، به خاطر رنگ تیره (زرشکی مایل به سیاه) و مزه‌اش، چندان مورد توجه مردم نیست. .

 
 خوک

 حضرت امام رضا(ع) فلسفه حرمت گوشت خوک را اينگونه تبيين مي فرمايند: «خوک، حيواني است شهوت ران… ! چندانکه غريزه شيطاني شهوت، آنچنان وجودش را تسخير نموده که بر خلاف ساير حيوانات كه نوعي غيرت داشته و از تعدي همنوعان به جنس ماده شان جلوگيري مي کنند، او نسبت به چنين اموري بي تفاوت و عاري از احساس است و چون حالت ياد شده از طريق خوردن گوشت خوک نيز سرايت پيدا مي کند، خداوند آن را حرام نمود تا مرض بي غيرتي در بين مردم رواج نيابد» (علل الشرايع ، شيخ صدوق).

در جوامعی که از گوشت خوک مصرف می کنند ، بی بندباری بسیار زیاد است. و مردان از رفتارهای جنسی همسران خود با دیگران ناراحت نمی شوند. و نعوذ بالله لذت هم می برند. بطوری که در برخی از مناطق در کشورهای اروپائی شب ها همسایگان، زنان خود را تعویض می کنند. بی غیرتی در برخی کشورها بجائی رسیده که در روزنامه ها آگهی  تعویض همسر داده می شود.
یک ایرانی بی غیرت نقل می کرد که در اروپا گوشت خوک مصرف می کند و هر موقع گوشت گوسفند مصرف می کند، در خانواده بخاطر رفتار جنسی فرزندان درگیری پیش می آید . ولی با خوردن گوشت خوک از اعمال جنسی حرام فرزندانم با دیگران ناراحت و عصبانی نمی شوم.

گنجشک:

گرم است و پائین آورنده فشار خون است.

کبوتر:

بسیار گرم و خشک می باشد. بالا برنده فشار خون است.

شتر مرغ:

طبیعت گرم دارد و برای انسان مضر می باشد . موجب فساد در بدن گردیده و مصرف زیاد آن نیز موجب مرگ انسان می باشد.

 بوقلمون:

بوقلمون ماده :

بوقلمون نر :


مرغ:

دارای طبیعت گرم می باشد. ولی طبق احادیث مرغ خوک پرندگان می باشد. ( خواص گوشت خوک را بخوانید)

مرغ صنعتی(خوکچه) :

طبیعت سرد و تر  دارد. و بخاطر پرورشی بودن آن و نوع تغذیه ، برای انسان فوق العاده مضر می باشد. بطوری که یک سگ که از همه نوع گوشت و آشغال گوشتی زنده و مردار استفاده می کند. هرگز مرغ های صنعتی موجود در مغازه های ایران را مصرف نمی کند.

در بیشتر مرغ داری ها رژبم غذائی و مکمل های تغذیه ای طیور آنها شامل : پودر استخوان، مرغ های مرده، ضایعات کشتارگاه ها ، پودر ماهی، ضایعات کشتارگاه های خوک هلند، مکمل های شیمیائی ، داروهای شیمیائی. و آنتی بیوتیک های خطرناک/

کشتار مرغ های صنعتی نیز بسیار مشکوک می باشد. در اسفند سال ۱۳۹۰ یکی از کارشناسان بهداشت در یک همایش در اداره بهداشت تهران اعلام کرد ٪۲۰ مرغ های مصرفی مرده و سپس ذبح می شوند. ولی تحقیقات میدانی نشان می دهد تقریبا ۹۰ درصد مرغ ها بعد از مردن ذبح شده اند.

لازم به ذکر است در صورتیکه چند ماه مرغ صنعتی مصرف نکنید و یکباره مرغ صنعتی بخورید، شب خوابهای هولناک و قتل و کشتار ، مرده ، تصادف و ... را خواهید دید.

برخی علما و آیات عظام تهران ، قم و اصفهان از مصرف مرغ صنعتی خود داری می کنند. ( و برخی علنا" مصرف آن را حرام می دانند.)

چربی اشباع (مضر) در گوشت مرغ صنعتی 27 درصد و چربی اشباع در گوشت شتر 2 درصد می باشد.

بال مرغ سرطان زا بوده و چون ضایعات مرغ های صنعتی برای مصرف سوسیس و کالباس استفاده می شود. لاجرم .....

تحقیقات میدانی نشان می دهد غذای قالب افراد سرطانی و شیمی درمانی در ایران ، مرغ صنعتی و ساندویچ ها می باشد.

خانواده و خود افراد و کارکنان صنعت مرغ اکثرا دچار بیماری های ناشناخته و غیر قابل درمان می شوند.

امام على(ع):درمیان پرندگان،غاز همچون گاومیش است و مرغ همانند خوک.

در نزد عمر، سخن از گوشت به میان آمد. عمر گفت : ((بهترین گوشت ، گوشت مرغ است )). حضرت على (ع) فرمودند: ((این چنین نیست . مرغ ، خوک پرندگان است. بهترین گوشت ، گوشت جوجه مرغ است که تازه سر از تخم در آورده باشد)). فروع کافی - جلد ۶ - کتاب الاطعمه - باب ...    حدود ص ۳۱۲

خروس :

طبیعت سرد می باشد.

ماهی:

طبیعت سرد دارد. طبق بررسی های بعمل آمده ماهی های موجود در بازار 3 برابر آلوده تر از گوشت قرمز می باشد.

امام علی (ع): لا تدمنوا اکل السمک ، فانه یذب الجسد.( به خوردن ماهی ، مداومت نکنید زیرا بدن را لاغر(فاسد) می کند.

امام رضا(ع): خوب نیست که تخم مرغ و ماهی همراه هم خورده شوند، چون هرگاه این دو با هم جمع شوند، قولنج و باد بواسیر و دندان درد بوجود می آورند.( سس تخممرغ دار و ماهی نخورید)

میگو:


بلدرچین:

طبیعت گرم و خشک دارد. و کثیر الغذا و مهیج باه ( شهوت) زنان و پخته آن بهتر از کباب آن است .

هرگاه تخم بلدرچین را قبل از تکلم اطفال بدهند موجب فصاحت و تکلم سریع آنهاست.

گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 10- 5 درصد بیش تر است. وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های مختلف در گوشت این پرنده، باعث شده است که گوشت آن برای درمان بعضی از بیماری ها، مانند آسم، تشنج، فشارخون، ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و بی خوابی مفید باشد.

گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین ، فسفر، مس، تیامین ، ریبوفلاوین ، ویتامین B6 ، روی ، آهن و سلنیوم است.

تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش
غذایی بالاتری دارد.
یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی نسبت به آن دارای 5 برابر فسفر، 5/7 برابر آهن، 6 برابر ویتامین B1(تیامین) و 15 برابر ویتامین B2 (ریبوفلاوین) می باشد.


نکاتی در مورد خرید بلدرچین و نحوه نگهداری آن:
برای خرید گوشت بلدرچین اول از تاریخ انقضای آن اطمینان حاصل کنید. گوشت تازه بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر گونه بقایای پر باشد. و بهتر است دراولین فرصت ممکن پس از خرید، آماده مصرف شود. گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت 2 روز، و گوشت پخته آن حداکثر 3 روز قابل نگهداری است. بدین منظور آن را در بسته ای پلاستیکی یا فویل پیچیده و در سردترین قسمت یخچال نگه داری کنید.

اگر قصد پختن بلدرچین را تا 2 روز پس از خرید ندارید، آن را منجمد کنید. به این منظور بهتر است آن را با همان بسته بندی هنگام خرید در فویل پیچیده و یا این که در کیسه فریزر گذاشته و هوای داخل آن را کاملاً خارج کنید. گوشت منجمد بلدرچین، در فریزر به مدت 3 ماه قابل نگه داری است.

روش رفع انجماد گوشت منجمد بلدرچین

هیچگاه بلدرچین منجمد را در درجه حرارت اتاق جهت رفع انجماد نگذارید. بهتر است آن را در یخچال گذاشته تا در طول شب رفع انجماد شود؛ هم چنین می توانید با غوطه ور کردن آن در آب سرد، رفع انجماد کنید. بدین منظور پرنده را با همان بسته بندی منجمد شده و یا با قرار دادن در بسته ای مقاوم نسبت به آب، داخل آب سرد قرار دهید و هر 30 دقیقه یکبارآب را عوض کنید. بلدرچین ظرف مدت یک ساعت یا کمتر رفع انجماد می شود.     برگرفته شده از :پارسی طب


اردک:

طبیعت سرد دارد.

 گاو :

طبیعت سرد و خشک دارد. و برای انسان مضر است و خلط سودا را در بدن زیاد می کند.

طبق احادیث گوشت گاو برای انسان مضر است. شیر آن دواست و روغن آن شفا است.

رنگ گوشت گوساله و گاو قرمز پررنگ است و البته گوشت گوساله چربی کمتری دارد. زمان فراوانی گوشت گوساله و گاو از اواخر بهار تا اوایل پاییز است.

 گوساله ( عجل) :

طبیعت گرم و تر و قریب گوشت گوسفند است. و بهترین آن یکساله است. و قبل از ذبح آب فراوان دهند و بدوانند و سپس ساکن و بعد ذبح کنند و گوشت آنرا در سرکه بخوابانند.

احادیث:در خصوص گوشت

۱. پیامبر (ص): بهترین غذاى اهل دنیا و آخرت ، گوشت است و پس از آن ، برنج مى باشد.(۳۶۱)
۲. امام على (ع): گوشت بخورید که موجب رویش گوشت در بدن مى شود.(۳۶۲)
۳. خوردن گوشت ، صورت را زیبا مى کند و اخلاق را نیکو مى سازد.(۳۶۳)
۴. پیامبر (ص): هنگام خوردن گوشت ، دل انسان ، شاد مى گردد.(۳۶۴)
۵. پیامبر (ص): خوردن گوشت با تخم مرغ ، توان جنسى را بالا مى برد.(۳۶۵)
۶. امام على (ع): گوشت بخورید که موجب رویش گوشت مى گردد. گوشت بخورید که جلابخش چشم است .(۳۶۶)
۷. امام على (ع): گوشت بخورید که اخلاق را نیکو مى سازد؛ صفابخش رنگ است و شکم را کوچک مى کند.(۳۶۷)
۸. امام باقر (ع): خوردن گوشت ، قدرت شنوایى ، قدرت بینایى و قدرت بدن را زیاد مى کند.(۳۶۸)
۹. امام صادق (ع): هر کس چهل روز خوردن گوشت را ترک کند، بداخلاق مى گردد.(۳۶۹)
۱۰. امام عسکرى (ع): اگر قدرت و توان بدنى مى خواهى گوشت بخور.(۳۷۰)
۱۱. پیامبر (ص): حضرت نوح به خاطر ضعیف بودن بدنش ، به درگاه خداوند شکوه کرد. خداوند به او وحى فرستاد که گوشت را با شیر بپز و بخور که من قدرت و برکت را در آن دو قرار داده ام .(۳۷۱)
۱۲. پیامبر (ص)، مردى بسیار چاق را دید و از او پرسید: ((غذایت چیست ؟)). گفت : ((در منطقه زندگى من ، غله نیست . به همین جهت ، گوشت و شیر مى خورم )). پیامبر فرمود: ((دو چیز را که موجب رویش گوشت در بدن مى شود، در یک جا جمع کرده اى )).(۳۷۲)
۱۳. امام على (ع): هر کس ضعیف شد. گوشت با شیر بخورد.(۳۷۳)
۱۴. امام صادق (ع): گوشت با شیر، نان خورش پیامبران است .(۳۷۴)
۱۵. پیامبر (ص): گوشت شتر بخورید. این گوشت را فقط مؤ منانى که مخالف یهود هستند، مى خورند؛ البته یهودى که دشمنان خدا هستند.(۳۷۵)
۱۶. خوردن گوشت شتر، اشتهاى زیاد به گوشت را کم مى کند.(۳۷۶)
۱۷. پیامبر (ص): شیر و روغن گاو را بخورید و از گوشت آن حذر کنید. چرا که شیر و روغنش درمان است و گوشتش بیمارى است .(۳۷۷)
۱۸. گوشت گاو، موجب درد است و شیرش درمان . و گوشت گوسفند، درمان است و شیرش موجب درد.(۳۷۸)
۱۹. پیامبر (ص):خداوند از هر مجموعه ، چیزى را برگزید... و از گوسفندان ، میش را.(۳۷۹)
۲۰. امام صادق (ع): هر کس در قلب یا بدنش ضعفى دید، گوشت میش با شیر بخورد که هر نوع درد و بیمارى از بدنش بیرون مى رود، بدنش قوى مى گردد و لثه اش محکم مى شود.(۳۸۰)
۲۱. سعد مى گوید: به امام کاظم گفتم : ((خانواده من گوشت میش نمى خورند)) فرمود: ((چرا؟)). گفتم : ((چون مى گویند گوشت میش ، سودا و سردرد و دیگر دردها را تحریک مى کند)). فرمود: ((اگر در نظر خداوند، چیزى ارزشمندتر از میش بود، آن را فداى اسماعیل مى کرد)).(۳۸۱)
۲۲. امام کاظم (ع): به فرد تبدار، گوشت کبک بخورانید که ساق پا را قوى مى کند و تب را مى برد.(۳۸۲)
۲۳. امام کاظم (ع): خوردن گوشت حُبارى (۳۸۳) اشکالى ندارد. براى بواسیر و درد کمر خوب است و مرد را براى آمیزش زیاد کمک مى کند.(۳۸۴)
۲۴. امام على (ع): در میان پرندگان ، غاز همچون گاومیش است و مرغ همانند خوک .(۳۸۵)
۲۵. در نزد عمر، سخن از گوشت به میان آمد. عمر گفت : ((بهترین گوشت ، گوشت مرغ است )). حضرت على (ع) فرمود: ((این چنین نیست . مرغ ، خوک پرندگان است . بهترین گوشت ، گوشت جوجه مرغ است که تازه سر از تخم در آورده باشد)).(۳۸۶)
۲۶.پیامبر (ص): هر که مى خواهد خشمش کم گردد، گوشت کَبکَنجیر(۳۸۷) بخورد.(۳۸۸)
۲۷. هر که از بیمارى روحى رنج مى برد و غم و اندوه بسیار دارد، گوشت کبکنجیر بخورد.(۳۸۹)
۲۸. امام صادق (ع): هر کس غم و اندوهى دارد و علتش را نمى داند، گوشت کبکنجیر بخورد که به خواست خداوند، اندوهش از بین خواهد رفت .(۳۹۰)
۲۹. امام باقر (ع): گوشت مرغ سنگخوار مبارک است . پدرم به آن علاقه داشت و اگر کسى یرقان مى گرفت ، پدرم دستور مى داد تا گوشت آن را کباب کنند و به او بدهند که بسیار سودمند است .(۳۹۱)
۳۰. امام کاظم (ع): گوشت ماهى بخورید که اگر بدون نان بخورید کفایت مى کند و اگر با نان بخورید، گوارا مى باشد.(۳۹۲)
۳۱. امام صادق (ع) خرمایى خواست و میل کرد و فرمود: میلى به خرما نداشتم ، اما چون ماهى خورده بودم ، آن را خوردم . هر کس در شب ، ماهى بخورد و پس از آن چند خرما یا کمى عسل نخورد، رگ فلج در بدن او، تا صبح مى جنبد.(۳۹۳)
۳۲. امام رضا (ع): بهتر است تخم مرغ و ماهى را با هم نخورى . هر گاه این دو در یک جا جمع شوند، موجب قولنج و بواسیر و دندان درد مى شوند.(۳۹۴)
۳۳. پیامبر (ص): مداومت بر خوردن ماهى تازه ، گوشت بدن را ذوب مى کند.(۳۹۵)
۳۴. امام على (ع): کمتر ماهى بخورید؛ چرا که گوشت بدن را آب مى کند، بلغم را زیاد مى گرداند و نَفَس را سنگین مى سازد.(۳۹۶)
۳۵. امام على (ع): از مداومت بر خوردن گوشت ماهى بپرهیزید که بدن را مبتلا به سل مى کند.(۳۹۷)
۳۶. امام باقر (ع): ماهى براى پرده ى چشم ، بد است .(۳۹۸)

منابع:

۳۶۱- مکارم الاخلاق ، ج ۱، ص ۳۳۵؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۵۸.
۳۶۲- محاسن ، ج ۲، ص ۲۵۶؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۵۸.
۳۶۳- کنزالعمال ، ج ۱۵، ص ۲۸۲.
۳۶۴- کنزالعمال ، ج ۱۵، ص ۲۸۲.
۳۶۵- دعائم الاسلام ، ج ۲، ص ۱۴۵؛ بحارالانوار، ج ۶۲، ص ۲۷۳.
۳۶۶- کنزالعمال ، ج ۱۵، ص ۴۵۵.
۳۶۷- کنزالعمال ، ج ۱۵، ص ۴۵۵.
۳۶۸- دعائم الاسلام ، ج ۲، ص ۱۰۹؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۶.
۳۶۹- محاسن ، ج ۲، ص ۲۵۵؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۶۶.
۳۷۰- بحارالانوار، ج ۵۰، ص ۲۵۵.
۳۷۱- طب الائمه ، ص ۶۴.
۳۷۲- دعوات ، ص ۱۵۳؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۵.
۳۷۳- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۶؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۶۹.
۳۷۴- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۶؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۶۹.
۳۷۵- مکارم الاخلاق ، ج ۱، ص ۳۴۸؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۴.
۳۷۶- محاسن ، ج ۲، ص ۲۶۶؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۱۸۲.
۳۷۷- کنزالعمال ، ج ۱۰، ص ۳۱.
۳۷۸- طب النبى ، ص ۷؛ بحارالانوار، ج ۶۲، ص ۲۹۶.
۳۷۹- غیبت نعمانى ، ص ۶۷.
۳۸۰- طب الائمه ، ص ۶۴؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۱۰۱.
۳۸۱- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۰؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۶۹.
۳۸۲- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۲؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۴۳.
۳۸۳- نام هاى دیگر این پرنده ، عبارت است از: علوقس ، هوبره ، آهوبره ، چرز، شوات ، تغدرى ، خرچال ، طوى ، قوشى .
۳۸۴- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۳؛ بحارالانوار، ج ۶۴، ص ۲۸۵.
۳۸۵- مرآه العقول ، ج ۲۲، ص ۱۳۳.
۳۸۶- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۲؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶.
۳۸۷- کبکنجیر یا کبک انجیر، پرنده اى است شبیه به کبک ، اما بزرگتر از آن که در مناطق گرم و معتدل و در صحرا زندگى مى کند.
۳۸۸- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۲؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۵.
۳۸۹- مکارم الاخلاق ، ج ۱، ص ۳۵۰؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۴.
۳۹۰- مکارم الاخلاق ، ج ۱، ص ۳۵۰؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۴.
۳۹۱- کافى ، ج ۶، ص ۳۱۲؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۷۴.
۳۹۲- کافى ، ج ۶، ص ۳۲۳؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۲۰۷.
۳۹۳- کافى ، ج ۶، ص ۳۲۳؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۲۰۸.
۳۹۴- طب الرضا، ص ۶۳؛ بحارالانوار، ج ۶۲، ص ۳۲۱.
۳۹۵- دعائم الاسلام ، ج ۲، ص ۱۵۱؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۱۹۰.
۳۹۶- خصال ، ص ۶۳۶؛ بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۵۷.
۳۹۷- بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۵۶.
۳۹۸- طب الائمه ، ص ۱۳۷.


 

-----------======================-------------

و یک مطلب بسیار جالب در مورد ذبح اسلامی


به گزارش جهان لیلا شهرستانی محقق علوم اسلامی هستند که در امریکا زندگی می کنند و در رشته میکرو بیولوژی تحصیل کرده اند. وی دوره لیسانس را در دانشگاه کالیفرنیا استیت یونورسیتی فولرتون در رشته بیولوژی و دوره فوق لیسانس را در کالیفرنیا استیت پالی تکنیک یونورسیتی در رشته میکرو بیولوژی سپری کرده اند .در
جریان تحقیقات دانشگاهی جرقه ای در مطالعات میان رشته بین علوم اسلامی و میکرو بیولوژی در ذهن وی زده می شود که باب جدیدی را در فعالیت های او می گشاید.

وی درباره فعالیت علمی خود به تبیان می گوید:رشته ی تحقیقاتی من در میکروبیولوژی در مورد لاکتوفرین بود. لاکتوفرین یک مولکول پروتئینی است که در خون ما وجود دارد این ماده در کلستروم (آغوز) شیر مادربه میزان زیادی وجود دارد. این ماده خاصیت ضد میکروبی دارد یا این که خیلی شدید جلوی میکروب ها را می گیرد. کاری که لاکتوفرین می کند این است که آهن را به خودش جذب می کند یعنی این که هر میکروبی که در قسمت لاکتروفرین باشد به خاطر این که آهن ندارد نمی تواند رشد کند و میکروفیلم درست کند.

ماجرا این گونه بود که در یکی از رستوران های آمریکا به نام جک این د باکسjack in the box تقریباً حدود ۶ یا ۷ سال پیش اتفاقی افتاد که عده ای از این اسهال خونی مردند و بعد که یک مقدار تحقیقات شد معلوم شد که علت این باکتری ها بوده این باکتری ها البته در دستگاه های گوارشی مثل روده و... هست یعنی در بدن همه ی انسان ها هست ولی وقتی از طریق خوردن وارد بدن بشود باعث ابتلابه اسهال خونی خواهد شد که درصد تلفاتش بالا است. در این رستوران هم متوجه شدند که مدفوع زیر ناخن آشپز رستوران به گوشت منتقل شده و تعدادی از مشتریان را کشته .

شرکتی که تامین کننده گوشت در ان ایالت بود به استاد بنده پروژه ای را داد که بر اساس ان قرار شد ما در گوشت لاکتوفرین ها را فعال تر کنیم که اگر باز هم میکروبی در انها نفوذ کرد امکان رشد نیابد . مبلغ این قرار داد ۱۵ میلیون دلار بود و چون پروژه من هم در مورد همین لاکتوفرین بود با ۵ نفر دیگر کار را شروع کردیم اما متاسفانه میزان نفوذ لاکتوفرین در گوشت ها در حین آزمایش متغیر بود و این امکان وجود نداشت که به ماده ثابتی برسیم که اضافه کردن آن به گوشت میزان محافظت در برابر باکتری ها را افزابش دهد.

ما در لابراتوار این لاکتوفرین را فعالش می کردیم (این لاکتوفرین با بافری خاص تحت pH خاصی فعال می شد )و وقتی که تست می کردیم لاکتوفرین در حالت عادی باکتری ها را از بین می برد اما روی گوشت که امتحان می شد گاهی موفق و گاهی نا موفق بود. من ازمایش روی نمونه ها را انجام می دادم و گوشت می گرفتم و محلول های متفاوت را ازمایش می کردم روزی من تصادفاً دیرم شد و مجبور شدم که گوشت از منزل ببرم که گوشت اسلامی بود وقتی امدم این تست را کردم دیدم ای بابا جوابها خیلی فرق می کند با گوشت های دیگر یعنی اولاً وقتی ما این باکتری ها را می گذاشتیم درصد این نفوذ باکتری ها خیلی کمتر بود یعنی واقعاً اصلاً خود باکتری بدون لاکتوفرین هم نفوذ نمی کرد! وقتی هم که می شستیم اصلاً چیزی دیگه نمونده بود روی گوشت. کنترلر آزمایش ما آب بود یعنی هر ازمایش با محلولی خاص صورت می گرفت و کنترل ان با آب بود.

من دیدم خود باکتری وقتی به گوشت اسلامی می رسد نفوذ نمی کند و اگر هم کمی نفوذ کند با اب کاملا تمیز می شود. سبحان الله ! وقتی استادم جواب ازمایش را دید تعجب کرد من گفتم که امروز یک فرقی کرده من امروز گوشت حلال آوردم ایشان آقای دکتر نرن نایدی بود و یک هندی هستند که دکترا رو در سوئد گرفته وقبلا به واسطه کشف دلایل میکروبیولوژیک مرگ تعدادی از زنان که از وسایل خاص بهداشتی استفاده می کردند مشهور شده به من گفتند که خودشون ـ با اینکه مسلمان نیستند ـ از گوشت حلال استفاده می کنند . 

در لابراتوار بعضی برایشان سوال شده بود که این چه گوشتی است که این قدر نسبت به نفوذ باکتری ها مقاوم هست . استاد ما در حالی که سالن را ترک می کرد گفت این گوشتی است که هرگز به شما اسهال خونی نمی ده!

برای من علت این مقاومت گوشت حلال بسیار مهم بود و نکته جالب تر این بود که
سازمان گوشت امریکا برای تمیز نگه داشتن گوشت ۱۵ میلیون دلار خرج می کند تا این آقا اسپریی برای ایشان بسازد که به گوشت بزنند و مقاوم شود و ان وقت خود او می داند که اگر گوشت اسلامی باشد دیگر نیازی به ان همه هزینه نیست.


بر می گردم به اون قسمت لاکتوفرین؛ لاکتوفرین دلیلی که کار می کند این است که آهن را می گیرد به خودش و برای همین چون آهن وقتی نباشد باکتری ها نمی توانند رشد کنند ما وقتی که گوشت را اسلامی سر می بریم اول شاه رگ زده می شود بدون اینکه نخاع قطع بشود وقتی شاه رگ قطع می شود چون که نخاع قطع نشده قلب هنوز در حال تپیدن هست وقتی قلب می زند همه خون از بدن خارج می شود و از انجا که تمام اهن در گلبول قرمز است وقتی که همه خون خارج می شود دیگر گوشت ان آهن را ندارد و به خاطر همین نیازی به لاکتوفرین برای از بین بردن آهن نداریم و باکتری ها هم به علت نبود اهن در خون جذب نمی شوند و اگر بشوند با شستشو با اب ساده از بین می روند. گرچه استاد ما با همان ایده ای که از گوشت اسلامی گرفت ان مبلغ را دریافت کرد و اسپری خاصی را هم ساخت و نهایتا حق را منکر شد اما برای خود من این نکته بسیار مهم بود که حساسیت اسلام به نجاست خون ازین جهت است که در تمام فضای اطراف ما صدها بلکه هزاران نوع باکتری وجود دارد که به شدت جذب اهن می شوند و وقتی دست شما خون می اید امکان جذب باکتری ها به وسیله اهن خون بسیار بالا است بنابر این در معرض انواع عفونت ها هستید اما اگر با دقت ( یک بار یا سه بار ) دست خونی خود را اب بکشید راه نفوذ باکتری ها را بسته اید .

من با پروفسور هشام ابراهیم در مورد این تحقیق صحبت کردم که ان شا الله چاپ بشود اما ایشان پیشنهاد دادند که بهتر است زیر نظر یک استاد غیر مسلمان تحقیقات را ادامه دهم تا در مجامع علمی امریکا پذیرفته شود! که البته در پی آن هستم .

در پایان:

مصرف میزان متعادل آن موجب سریع‌العمل‌شدن و تیزهوشی می‌شود ولی افراط در خوردن آن باعث می‌شود فرد، عصبی‌مزاج و پرخاشگرشود.

 افراط در مصرف گوشت قرمز از طرف بزرگان دین و پزشکان بسیار نهی شده؛ زیرا افراط در مصرف گوشت قرمز باعث ایجاد بیماری‌هایی همچون امراض کبدی، یبوست و انسداد روده، سیاه‌شدن عضلات پا و نقرس و ملتهب شدن آپاندیس می‌شود.

 مصرف افراطی گوشت قرمز، مقاومت بدن را در مقابل انواع عفونت‌ها کم می‌کند و فرد در مواجهه با امراضی چون حصبه، وبا، سل و... سریع‌تر مبتلا شده و دیرتر هم معالجه می‌شود.

گوشت قرمز تازه در مغازه اگر 24 ساعت بماند این علائم را پیدا می‌کند: چربی روی گوشت حباب‌های هوا خواهد داشت؛ یعنی کف می‌کند. رنگ گوشت تیره شده و خودش را جمع می‌کند.البته رنگ چربی هم چرک و تیره می‌شود و دیگر کاملا سفید نخواهد بود.

جگر در چند حالت مشخص می‌شود که فاسد است؛ یکی اینکه دانه‌های سفید رویش دیده شود.

وجود این دانه‌های سفید که همان کیست است به معنای خراب بودن جگر و گوشت دام است.

برای خرید سیرابی به 2 چیز توجه کنید؛ اول اینکه بوی تعفن ندهد و دوم اینکه در چه فصلی سیرابی می‌خرید زیرا سیرابی تابستان و پاییز سفیدرنگ است چون دام علوفه تازه خورده و تحرک زیاد داشته ولی سیرابی زمستان و بهار تیره رنگ است چون دام در طول فصل بهار و زمستان علوفه خشک خورده و تحرک بسیار کمی داشته و غذا برای هضم، مدت بیشتری در معده‌اش مانده. البته این مسئله به معنای خرابی سیرابی نیست.

برای خرید مغز حواستان باشد که رنگ مغز اصلا نشان‌دهنده سلامت یا عدم‌سلامت آن نیست چون رنگ آن به نژاد دام و تغذیه آن بستگی دارد.

اما مغز اگر مانده باشد، سلول‌هایش می‌میرد و ظاهری وارفته و در حال متلاشی شدن دارد.

در صورت خرید گوشت قرمز یخ‌زده، بهتر است همان اول که گوشت را به منزل  می‌برید و در طول راه کمی یخش آب شده، آن را قطعه‌قطعه کرده، شسته و آن را برای هر وعده آماده مصرف کنید و سپس آن را در فریزر قرار دهید.

برای درست کردن کباب، گوشت را حداکثر 20ساعت می‌توانید در مواد (پیاز، آبلیمو، زعفران و...) و آن هم در یخچال نگه دارید؛ چون نگهداری بیش از این مدت ممکن است گوشت را خراب کند.

تاریخ : ۲۲/۸/۱۳۸۷

اطلاعات تکمیلی در آینده درج می گردد.
+ نوشته شده در  91/05/10ساعت 4:10  توسط سیدرضاصالحی ابری SEYED REZA SALEHI ABARI | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ


اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی





امام صادق(ع):(الكافى : ج 6 ص 288 ح 2)

- صبحانه بخور و شام بخور و در فاصله میان آنها چیزی مخور . چراکه موجب تباهی تن است . مگر نشنیده ای که خداوند می فرماید: و آنان صبحگاهان و شامگاهان روزی ویژه خویش را دارند.
ولهم رزقهم فیها بكرة وعشیا؛(مریم ، آیه 62)

0
0
0
آدرس
عطاری ابّا:
اصفهان-خیابان جی- صد متری هتل نگین جی- طبقه زیرین استریو سیما - پلاک 517 ( 5245429 -0311)

پیوندهای روزانه
علت و درمان بیماری MS
حجامت فصد زالو
آرشیو پیوندهای روزانه
نوشته های پیشین
اردیبهشت 1393
آبان 1392
مهر 1392
شهریور 1392
اردیبهشت 1392
دی 1391
مرداد 1391
آبان 1390
مرداد 1390
مرداد 1389
تیر 1389
فروردین 1389
مهر 1388
مرداد 1388
تیر 1388
بهمن 1387
آذر 1387
آبان 1387
مهر 1387
فروردین 1387
آرشیو موضوعی
حفظ الصحه (بهداشت)تدابیر
اخبار و آموزش
تغذیه سالم
تغذیه ناسالم و مضر
بیماری ها و درمان
علت و درمان بیماری ام اس MS { مرنج و مرنجان}
لوازم مصرفی
طب و طبیب
عطاری
پیوندها
رساله ذهبیه امام رضا(ع)
استاد مهــدی صیــادی
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی
موسسه تحقیقات حجامت ایــران
پژوهشکده مجازی اسلام
دکتر محسن ناصری
جمشید خدادادی
دکتر رضا منتظر
دکتر مهدی فهیمی
پیک شفا(سیدمحمدموسوی)
محصولات مورد تایید روازاده در اصفهان
دکتر روازاده (احیای سلامت)
اندیشگاه طب
علامه نورانی
طبیب خراسان
احیای سلامت (اصفهان)
شرکت شفای کردستان
احیای سلامت (مشهد)
احیای سلامت اصفهان
طب اسلامی (مشهد)
غذا بهترین دارو
طب اسلامی(حمید)
طب اسلامی(محسن)
تغذیه سالم ازدیدگاه طب اسلامی-ایرانی
اینشتین و اسلام ( انیشتن)
اسلام پزشک بی دارو
کانون طب سنتی ایران
اعجاز پزشکی قـرآن
جادوی سبز
طب کل نگر
طب گیاهی
طب الائمه
طب شیعه
فروش زالو
ورزش در اسلام -غدیر
پروفسور خرسند(غذا درمانی)
آموزه های بهداشتی(کرباسچیان)
اصول‌ تغذیه‌ در سیره‌ پیامبر اعظم‌
خواص میوه ها و گیاهان سبز
ضد سرطان و تومور (حصا-آ )
تطابق طبع با پزشکی جدید
بهتر زیستن را بیاموزیم
باقر
تغذیه
آب حیات
آل اسحاق
طب الرضــــا
نسخه درمانی
تغذیه و ناباروری
طب ابن سینائی
غذا بهترین دارو
استاد جلیل بابائی
گل شفا( کرمی مبارکه)
مجمع پژوهشگران طب سنتی حکیم جرجانی
طب سنتی گنجی در خرابه
سلامت جنسی و باروری
آناتومی بدن انسان 1
آناتومی بدن انسان 2
انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان
سادات صالحی ابری
کشکول الیاس
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

اوقات شرعی